maak nu een afspraak via ons online formulier maak een afspraak

Gegevens worden opgehaald bij de RDW

Onderhoud aan uw auto

Een grote groep autobezitters laat essentiële onderdelen van de auto, zoals banden en remmen, alleen vervangen als het echt niet anders meer kan. Door een onderhoudsbeurt over te slaan besparen ze inderdaad eenmalig kosten. Maar als slijtage niet tijdig wordt gesignaleerd, kan dat tot dure reparaties en extra kosten leiden. Als de remblokken bijvoorbeeld helemaal versleten zijn, kunnen ze de remschijven zo hebben aangetast dat ook die vervangen moeten worden. Daarnaast kunnen niet goed functionerende remmen en schokdempers of gladde banden tot verkeersonveilige situaties leiden. Automobilisten die op versleten banden rijden riskeren bovendien een boete: 4 versleten banden kosten maar liefst 300 euro. 

Grote beurt

Bij de grote beurt controleert de monteur uw auto op een groot aantal belangrijke punten. Zaken als de wielophanging, banden, schokdempers en uitlaat worden geïnspecteerd. Daarnaast horen ook diverse technische werkzaamheden bij de grote beurt, zoals olie verversen en het vervangen van het olie-, lucht-, brandstof- en interieurfilter. Hierbij gaat de garage uit van de door de autofabrikant voorgeschreven onderhoudsintervallen. Vaak komen er bij een grote beurt defecten aan het licht. In overleg met jou worden deze aangepakt. Veel voorkomende extra werkzaamheden bij een grote beurt zijn het vervangen van remblokken en remvoeringen, defecte lampjes, fuseekogels, banden en ruitenwisserbladen. Ook de periodieke vervanging van de distributieriem valt samen met de opgegeven onderhoudsinterval.

Kleine beurt

Autofabrikanten schrijven voor dat auto's periodiek en regelmatig gecontroleerd moet worden. De kleine beurt is hier onderdeel van. Veel kilometers rijden houdt vaak in dat de auto een complete check krijgt vitale onderdelen zoals banden, verlichting, ruitenwisserbladen, stuurinrichting en olie. Rijd je weinig kilometers per jaar, dan is soms een kleine beurt aangevuld met motorolie verversen al voldoende voor betrouwbare kilometers. Uiteraard moeten onderdelen die door veroudering slijten, zoals banden en distributieriem altijd tijdig vervangen worden.